Hyundai Ioniq 5

En romslig elektrisk SUV

IONIQ 5 er en banebrytende elektrisk SUV. Denne elbilen kombinerer et futuristisk konseptbildesign med en svært romslig kupé, stort bagasjerom, mulighet for hengerfeste og lang rekkevidde til en gunstig pris.

Fra modellår 2023 får IONIQ 5 en større batteripakke og lenger rekkevidde. Med bakhjulstrekk har 2023-modellen en forventet rekkevidde på over 500 km, og med firehjulstrekk en forventet rekkevidde på over 480 km.

Bagasjerommet er på 527 liter, men øker til nesten 1 600 liter når baksetene er lagt ned. Det er også et ekstra bagasjerom under panseret som rommer opptil 57 liter (24 liter på versjonen med firehjulstrekk).

IONIQ 5 kan leveres med tilhengerfeste og mulighet til å trekke en tilhengervekt på opptil 1 600 kg.

Det aktive luftspjeldet som er integrert i støtfangeren foran, reduserer luftmotstanden, øker energieffektiviteten når den er lukket, og kjøler bilens komponenter når det er åpent.

Det minimalistiske designet inkluderer Hyundais første heldekkende panser som går helt ut til sidene og minimerer panelovergangene. Støtfangeren foran har en iøyefallende V-form med diagonale folder, som eren del av designspråket sensuous sportiness. Det utvendige designet til Ioniq 5 preges av skarpe kanter som gir et nærmest geometrisk utseende. Fronten og hekken bindes sammen av Z-formede linjer på dørene.

Denne banebrytende elektriske crossoveren har et 800-volts batterisystem for lynlading og byr på spektakulær kjøredynamikk og firehjulsdrift. Den er bygget på en ny elbilplattform som utgjør et stort teknologisk fremskritt innen utviklingen av elbiler.

IONIQ 5 med AWD (firehjulstrekk) drives av to elmotorer som er integrert på for- og bakakselen, og leverer 305 hk (225 kW) og et dreiemoment på 605 Nm fra start. Effekt: 70 kW foran / 155 kW bak Dreiemoment: 255 Nm foran / 350 Nm bak Akselerasjon: 0–100 km/t på 5,2 sekunder. Tallene gjelder for 2022-modellen. Data for 2023-modellen er foreløpig ikke er klare. 

IONIQ 5 er en av de første elbilene i serieproduksjon med 800-volts batterisystem. Det gir mulighet for lynlading, høy ytelse og har optimal vekt og størrelse.

Du kan bruke hendlene bak rattet til å endre nivået på den regenerative bremsingen for å oppnå maksimal rekkevidde. Da brukes elmotoren til å bremse bilen, slik at batteriet lades.

IONIQ 5 er utstyrt med smart, intuitiv teknologi som gir deg tilgang til nettbaserte tjenester. Ved hjelp av nettbaserte funksjoner, som Bluelink® tilkoblede tjenester, kan du styre bilfunksjoner med smarttelefonen eller med stemmen. Et fem års abonnement på Hyundais LIVE-tjenester følger med navigasjonssystemet.

Viktig kjøreinformasjon er godt synlig på det digitale instrumentdisplayet på 12,25 tommer midt foran førerplassen. Infotainment-systemet har en berøringsskjerm på 12,25 tommer som du bruker til å betjene infotainmentfunksjoner og klimaanlegg. Berøringsfunksjonene holder førerplassen ryddig. Lydanlegget fra BOSE har åtte høyttalere som sørger for høy lydkvalitet.

Ladeflaten for trådløs hurtiglading er plassert i midtkonsollen. Den har en kjølefunksjon som hindrer overoppheting av smarttelefonen for ekstra sikkerhet. Automatisk nødanrop ringer automatisk til nødetatene hvis du skulle havne i en ulykke der kollisjonsputene utløses. Du kan også når som helst utløse et nødanrop manuelt ved å trykke på SOS-knappen. Det er et 12-volts strømuttak og to USB-ladeporter foran, en av dem kan også brukes til dataoverføring. Det er to USB-ladeporter bak.

Funksjoner og utstyr kan være ekstrautstyr eller være avhengig av versjon.

Jeg ønsker:

Fredrik Wilhelmsen

Salgskonsulent

Tlf. 51 60 93 26

fw@kvia.no

Atle Skjæveland

Salgskonsulent

Tlf. 51 60 93 19

as@kvia.no

Bjarne Kamfjord

Salgssjef Hyundai

Tlf. 51 60 93 18

bk@kvia.no